SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TYRESÖ FIGHTCENTER IF

Kickboxning
 Kickboxningen har sitt ursprung i att olika karate och taekwondostilar i USA ville kunna tävla med gemensamma regler. Det visade sig vara svårt och istället växte det fram en ny kampart.

Kickboxning innehåller en hel del explosiva och tempostarka övningar som ger resultat på kondition och styrka. Man tränar ofta två och två och övar slag och sparkar mot speciella kuddar som träningspartnern håller.

Fokus ligger på de slagtekniker man känner igen från den västerländska boxningen och sparkarna och blockeringarna från olika österländska kamparter. Till vardags kan träningen liknas vid aerobics där man tränar slag och sparkar.

I Sverige finns både light contakt-tävlingar och full contakt-tävlingar i kickboxning och det stora flertalet tävlar i light contakt där man inte får träffa med full kraft. Man använder samma skydd som amatörboxarna förutom att kickboxarna även har skydd på benen. 

Man kan börja träna kickboxning som barn. Från 10 års ålder kan man tävla i juniorkickboxning. Då är inte slag och sparkar mot huvudet tillåtna.

Kickboxning barn 9-12 år
2019-11-17 12:54
Nu har vi startat en kickboxningsgrupp för barn mellan 9-12 år.
Vi kommer att köra på söndagar mellan 10:30 och ca 11:30 
Kostnaden är 120 kroner för 4 gånger fram till 15 december.
Anmälan sker under bli medlem.

Välkmna 
TFC

2019-06-10 21:06

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 31/05 19:57