SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TYRESÖ FIGHTCENTER IF

Submission Wrestling / MMA

Submission Wrestling (SW) är en av de snabbast växande sporterna i världen och i Sverige. Det är en kampsport utvecklad ur brasiliansk jiu jitsu där man bär en gi, på submission wrestling bär man inte gi där har man shorts och  t-shirt eller rash guard.

I SW används precis som i brottningen inga slag eller sparkar. Teknikerna använder hävarmsprincipen och är utformade för att även en fysisk svagare person ska kunna försvara sig och vinna över en starkare angripare.

SW består till största delen av markkamp. I tävling börjar matchen stående. Med hjälp av kast, nedtagning eller annan teknik hamnar man snart ner på marken. Där försöker man få en bra kontrollposition över sin motståndare. Från kontrollpositionen jobbar man för att få motståndaren att ge upp pga en strypning eller ett ledlås. Lyckas man med det har man vunnit matchen. Man kan också vinna på poäng när matchtiden har gått ut och ingen har lyckas få ett avslut på motståndaren. 

MMA uppfanns för att identifiera den mest effektiva kampsport i en tävling där reglerna är minimala och inga viktklasser mellan tävlande från olika kampsporter. Det ledde till att fler började lägga till effektiva tekniker från andra kampsporter. Som indirekt skapar det vi kallar MMA idag.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Anmäl dig här!